Om oss

Uppsala Blåsorkester bildades 21 november 1935 och är alltså över 80 år gammal! Om du vill kan du läsa mer om vår historia här. Du kan också läsa våra stadgar om du vill.

Vi har idag ca 25 medlemmar, ungefär lika många kvinnor som män, som spelar träblås (flöjter, klarinetter, saxofoner…), bleckblås (trumpeter, tromboner,  horn…), bas, slagverk och ibland gitarr.

Vill du gå med? Kontakta ordföranden och dirigenten (se kontaktuppgifter till vänster)! Vi söker just nu speciellt dig som spelar bleckblåsinstrument, trombon, tuba eller kontrabas men även andra instrument är välkomna!

Vår breda repertoar är som en musikalisk resa genom tid och genre, inklusive originalmusik för blåsorkester, klassiska transkriptioner,  musikal- och filmmusik, men även rock, pop och traditionell marschmusik. Vi gör gärna samarbeten med körer, solister och dansare för att skapa minnesvärda upplevelser.

Årligen levererar vi flera framträdanden, kyrkokonserter med mer sakral musik och egenproducerade konserter där vi strävar efter att skapa en atmosfär där musiken blir en del av ögonblicket. Vårt mål är att skapa minnen och ge publiken en upplevelse de kommer att bära med sig långt efter att tonerna har tystnat.

ANLITA UPPSALA BLÅSORKESTER!

Vi vill gärna dela vår passion med er! Kontakta oss på styrelsen@uablasorkester.se för att diskutera hur vi kan anpassa vårt framträdande för att passa dina specifika behov. Vi kan också ställa upp med mindre ensembler som kan passa för invigningar, företags- och föreningsevenemang.